Afsprakenspreekuur

De afspraken worden door een assistente ingevoerd op spreekuurtijden. Het is dus niet altijd mogelijk om buiten werk of school te plannen. Wilt u een afspraak vooruit plannen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld bij al langer bestaande klachten of als u rekening moet houden met werk of mantelzorg. Het is dan raadzaam om daarvoor niet op maandagochtend te bellen, aangezien de telefonische drukte dan meestal erg groot is.

Om de spreekuren efficiënt te kunnen plannen kan een doktersassistente vragen naar de reden van het consult. Voor afspraken reserveren wij 15 minuten. Denkt u meer tijd nodig te hebben, geef dat dan aan bij het maken van de afspraak. Door bij het maken van de afspraak te vragen naar de reden van uw komst, kan de arts zich zo nodig voorbereiden (een doktersassistente heeft net als de huisarts beroepsgeheim en kan/mag geen informatie geven aan derden).

Als u verwezen wordt naar een andere hulpverlener (bijv. specialist, psycholoog, fysiotherapeut), dan wordt de verwijsbrief gefaxt of elektronisch verstuurd naar het ziekenhuis, of krijgt u de verwijsbrief mee. 

Bel de assistente tijdig als een gemaakte afspraak niet door kan gaan. Iemand anders kan dan op dat tijdstip komen. Bij het verzuimen van een consult zonder 1 uur van te voren af te bellen worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Wanneer de huisarts een verwijzing voor de specialist voor u maakt, dan sturen wij de verwijsbrief per fax voor u naar het ziekenhuis. U krijgt dan binnen 7 werkdagen per post een brief thuis met daarin de afspraak in het ziekenhuis. Wanneer u binnen 7 werkdagen geen bericht van het ziekenhuis heeft gehad, dient u contact op te nemen met de huisartspraktijk.